TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

mademiral mademiral 16.01.2019 15:23:00
Bu güzel ve nadir tür hakkında forum sayfası açılmamış.

Oysa çok ilginç pek çok özelliği var. İşte bazıları;

1. Hollanda nın ulusal kuşu

2. Dünyanın non-stop en uzun göç yolculuğu yapan kuş türü. Uydu takip cihazları takılan bireylerin Alaska dan Yeni Zelanda ya kadar non-stop 21000 km uçabildiği belirlenmiş.

3. 1970 lerden bu yana türe ait birey sayısı maalesef %75 oranında azalmış.

4. Doğu'da yaşayan alttürleri (L. l. menzbieri and L. l. lapponica), üçüncü alttüre göre ( Limosa lapponica baueri) biraz daha kısa bacaklı ve iricedir.

5. Çok uzun ömürlü bir kuş. Civcivken yuvadan alınarak halkalanan bir birey tam 33 yıl 11 ay 13 gün sonra tekrar yakalanmış ve sonraki yıllarda da dürbünle izlenmeye devam etmiş. Yani bir kaza kurşununa kurban gitmezse 50 yıl kadar yaşayabildikleri düşünülüyor.

6. Bir de son olarak; ülkemize az sayıda geldiği için kertikci Trakus cuların peşinden koşturduğu bir türdür.

mademiral mademiral 18.07.2019 21:25:00

Yine devam edin Ali Bey. Kimin ne dediğine bakmayın. Sonuçta Trakus 10 küsur senelik bir oluşum ama bu kuşun varoluşu milyonlarca yıl.

ali6105 ali6105 18.07.2019 13:59:00

Hocam Hollanda'da 2 yıla yakın bu güzellerle teşviki mesaimiz oldu. İnanılmaz sevimli ve güzeller. Hele Texel Adası'nda ne karelerini almıştım ! Bi ara Çamur çulluğuyla başlayıp, kıyı çamur çulluğu, kervan çulluğu vs. bütün çulluklarının yabancı kaynaklardan Trakuş için çevirilerine başlamıştım. (Almanca,İngilizce,Fransızca,Rusça)Ama 2-3 paylaşımdan sonra bazı olumsuz hareketler, yönetimin ilgisizliği vs. sebeblerle paylaşımları bıraktım. Şimdiki aklım olsa bırakmazdım. Neticede elde farklı dillerden çeviri de olsa başka bir kaç kaynak daha olurdu. Çevirilerden de soğuyup vaz geçince,çok şeyi terk etmiş olduk. Artık tekrar toparlanabilirmiyim bilmiyorum. Bu arada sizi tebrik ederim. Çok güzel bir boşluk görüp tamamlamışsınız. Emeklerinize sağlık...

mademiral mademiral 16.01.2019 18:37:00

Dikkatin için teşekkür ederim Kuzeycem. Şimdi olmuş mu?

kuzeycem kuzeycem 16.01.2019 16:43:00

4 nolu maddede bir yanlışlık var gibi :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT